NİĞDE / MERKEZ - Edikli İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS 2024

Nis

Mesleki rehberlik kapsamında öğrencilerin ilgi duydukları mesleklerle ilgili 1 günlük yerinde gözlem yapılarak kariyer buluşmaları gerçekleştirilmiştir.

Nis

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik okulumuz Rehber Öğretmeni Kübra KARKI tarafından "sınav kaygısı ve baş etme yolları" konulu seminer verilmiştir. Ayrıca velilerimiz de bilgilendirilmiştir.

Nis

LGS  Akademik Takip Komisyonumuzun hazırladığı program dahilinde ara tatilin ramazan bayramına denk gelmesinden dolayı kamp programı online olarak düzenlenmiştir. Program dahilide öğrencilerimize denemeler verilmiştir. Soru çözümlerileri takip edilmiştir.

Nis

7. sınıf öğrencilerimize yönelik LGS ye hazırlık amacıyla 2024 Temmuz-ağustos aylarında yaz kampı düzenlenecektir.

Nis

8. Sınıf öğrencilerimize daha önce LGS' de çıkmış sorulardan oluşan Seviye Tespit Sınavı yapıldı.

Mrt

Okulumuz Rehberlik Öğretmeni Kübra KARKI tarafından LGS ye girecek olan 8.sinif öğrencilerimizle "dikkat ve odaklanma" konulu çalışmalar yapıldı..

Mrt

HEDEF LGS 2024 Şubat Ayı etkinlikleri kapsamında ders bazlı paket program tanıtımı çerçevesinde okulumuz LGS öğrencileri tüm LGS derslerinden ortalama minimum netlerini belirleyerek yeni hedefler belirlendi.

Mrt

Okulumuz PDR servisince 8.sinif öğrencilerimize verimli çalışma kontrol listeleri üzerinden ve  videolarla etkili ders çalışma teknikleri sunumu gerçekleştirilmiştir

Mrt

Din Öğretiminden sorumlu şube müdürü başkanlığında, İl rehberlik koordinatörü Hedef LGS projesine dahil olan okulumuzunda katılımıyla HEDEF LGS il toplantısı gerçekleştirildi.

NİĞDE İLİ HEDEF 2024 YKS-LGS OKUL KOORDİNATÖRLERİ ŞUBAT AYI TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

1.      Her ay bir okulumuzda toplantı yapılacak ve toplantı yapılacak okul kendi okulunda yapılan çalışmaları sunması. Mart ayında Merkez İmam Hatip Ortaokulu, nisan ayında Recep Tayyip Erdoğan AİHL, mayıs ayında Şehit Polis Okan Acar İmam Hatip Ortaokulunda toplantıların yapılması.

2.      YKS başvuruların yapılması sürecinin takip edilmesi ve başvuru yapmayan öğrencilerin tespiti ve LGS sınavına başvurmayacak  öğrencilere yönelik gerekli çalışmaların yapılması.

3.      11.  ve  7. sınıf öğrencilerine 2025 YKS ve LGS çalışmaların planlanması.

4.      KTS sistemine okul koordinatörlerinin yapılan çalışmaları eksiksiz girmesi.

5.      Devamsızlık yapan öğrencilere yönelik gerekli çalışmaların yapılması.

6.      Okul tanıtım faaliyetleri için gerekli çalışmaların planlanması.

7.      İkinci dönem öğrenci motivasyonunu artırmak için gezi ve motivasyan çalışmalarının planlanması.

8.      YKS ve LGS hazırlık sürecinde velilerin sürece dahil edilmesi.

Ahmet ŞENEL

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISI

Şbt

8. sınıftaki akademik başarısı düşük öğrencilerin velileri ile okulda, sınıf rehber öğretmeni ve okul rehberlik servisince sorunların çözümüne yönelik değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Şbt

Hedef LGS  liselere hazırlık programı konulu öğretmenler toplantısı yapılmıştır. HEDEF LGS 2024 toplantısında 29 ŞUBAT 2024 tarihine kadar 7. sınıflara 4adet, 8. sınıflara 12 adet deneme yapıldığı ve sonuçların Niğde ortalaması üzerinde olduğu görülmüştür. koçluk sisteminin ve haftalık planlamaların faydalı olduğu ve devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Şbt

7. sınıf velilerimizer HEDEF LGS tanıtımı yapıldı.

Şbt

7. sınıflara yönelik HEDEF LGS 2024 Liselere hazırlık amacıyla sınıf rehber öğretmenleri tarafından öğrenci ve velilere bilgilendirme yapıldı.

Ara

Okulumuz Rehber Öğretmeni Kübra KARKI tarafından proje okul olan Şehit Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde uygulanan programları ve imkanları öğrencilerimize anlatılmıştır. Hayırsever velilerimiz aracıyla da tüm öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte motivasyon amaçlı öğle yemeği yenildi.

Ara

13-17 Kasım ara tatilinde başlayan "kitap okuma ve okulumuza kitap kazandırma projesi"  başarılı bir şekilde neticelendirildi. İlgili projede en çok kitap okuyan ve okulumuza en çok kitap kazandıran öğrenciler ödüllendirildi. Ayrıca KUM TANELER adlı şiir kitabının yazarı Fatih ALKAN ile öğrenci-yazar buluşması gerçekleştirildi.